februari 11, 2009

Ordet är mitt.

Jag ska bli nya blondinbella (blondi-emma.se, typ). Jag är tyvärr inte lika smart som den tjejen, vilken gör mig förbannad. Räcker det inte med att födas blond, söt & med en svenne-vilja redo att döda för? Nix. Och nog är det satan själv som styr denna orättvisa värld just därför. Varför är inte min pappa jurist & hjälper mig driva stora företag som omsätter miljoner?Då skulle jag köpa mig ett vettigt liv. Jag vet att 90% av er kokar av illska just nu pga det jag just kläckt ur mig. Det är just därför jag säger det, & precis just därför det är så jävla sant. Livet är pengar- pengar ger lycka- lycka är livet. Sedan finns det självklart en himla massa livsviktiga punkter under detta också. Lycka som sällan förknippas med pengar. Frågan är bara varför dom ofta känns så bortglömda? Kanske för att de är så pass självklara att vi inte ens reflekterar över dem. Åtminstone inte så länge vi har dem i vårt liv, men när de försvinner tappar man plötsligt allt. Ja, man kan köpa lycka & den som säger något annat vägrar bara inse.

Det krävs tusen gånger mer arbete för en vanlig svenne att klättra till toppen, än vad det gör för en redan ekonomisk oberoende sådan. Pengar ger status- status ger kontakter- kontakter ger bra jobb. Och för den som jobbar från andra hållet, krävs det tusen gånger mer arbete. Blondinbella, Isabella Löwengrip, må vara fake rakt igenom. Men i mina ögon har hon lyckats med det omöjliga. Inte lyckats genom att bli en stor bloggare, utan att visa världen att man kan om man bara vill. (oavsett om man ibland glider in på bananskal eller två). Hon är 18 år - framgångsrik - så gott som ekonomiskt oberoende - hon har drömmar & mål som hon tänker följa till varje pris, oavsett hur mycket vi väljer att hata henne. För varför hatar vi henne så mycket? Jo, den där lilla 18åringen har lyckats med det vi alla stärvar efter- PENGAR.

Det här är något jag & mina vänner haft heta diskussioner kring & vi har självklart helt olika åsikter kring det hela. Att det är något som tål tänkas på... men framför allt: Hur rätt har jag inte?

Pite-town.

Universitet- & högskolespaning i piteå hela dagen. 100 kataloger fick följa med hem & minst lika många frågor och funderingar. Att åka buss är inte min grej alltså, även detta konstaterades idag då jag inte mådde helt ok flängandes på e4an. Ikväll borde jag plugga satan, men stina & erika håller på att dra med mig på konsert. Lät betydligt roligare faktiskt..

Hjärta hjärta hjärta C.